Zonaanbidders opgelet: met deze informatie word je nóg blijer van de zon

Zonaanbidders opgelet: met deze informatie word je nóg blijer van de zon

Wat is dat lentezonnetje toch heerlijk! Je krijgt niet alleen zelf meer energie om eropuit te trekken en dingen te ondernemen, ook jouw woning krijgt letterlijk energie van de zon.

Zonnepanelen

Zonnepanelen gebruiken de energie van de zon om elektriciteit op te wekken. Die elektriciteit wordt door een omvormer omgezet in stroom die jij weer kunt gebruiken voor je elektrische apparaten of om je huis mee te verwarmen met een warmtepomp.

Met zonnepanelen maak je een duurzame keuze. De energie van de zon is oneindig en geeft geen CO2 uitstoot die schadelijk is voor het milieu. En daar profiteer je van! Ook in je portemonnee, doordat je minder elektriciteit van de energieleverancier afneemt en zelfs een vergoeding krijgt voor de elektriciteit die je teruglevert aan het net.

Regie in eigen handen

Je hebt vast wel meegekregen dat de energiebelasting in 2019 omhoog is gegaan. Dit betekent dat elk huishouden over het verbruik van energie en aardgas belasting moet betalen. Wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen en die elektriciteit zelf verbruikt, hoef je over de zelf opgewekte elektriciteit geen energiebelasting te betalen. Op deze manier houd je de regie in eigen handen en dat is wel zo prettig.

Meteen profijt

De zonnepanelen werken direct nadat ze geplaatst zijn. De installateurs van Schone Energie hebben ongeveer een halve dag nodig om alles in orde te maken en de zonnepanelen kunnen zowel op schuine als platte daken geplaatst worden.

Wist je dat het voorjaar het ideale moment is om zonnepanelen aan te schaffen? Zonnepanelen presteren namelijk het beste in mei. Dit komt doordat de zonkracht in mei erg sterk is. Ook is het in mei nog niet zo warm als in juli en augustus en dit is gunstig voor zonnepanelen.

Met de huidige salderingsregeling gaat u fors minder betalen aan uw energieleverancier en gaat u op korte termijn verdienen met de opwek van uw eigen energie.

Benieuwd naar wat jouw dak op kan leveren? Neem kosteloos en vrijblijvend contact op met onze erkende adviseurs en laat je voorrekenen wat een installatie jaarlijks oplevert.