Solaredge Omvormer

Het effect van schaduw op de opbrengst van uw zonnepanelen is niet te onderschatten. Bij reguliere omvormers beïnvloedt schaduw de prestatie van het gehele systeem. Door het toepassen van SolarEdge met power-optimizers presteert ieder paneel afzonderlijk en wordt het effect van schaduw verkleind.

Het systeem van SolarEdge bestaat uit een omvormer en losse optimizers waardoor ieder zonnepaneel over zijn eigen optimizer beschikt. Hierdoor wordt er meer energie opgewekt dan met een traditioneel systeem. Optimizers worden toegepast op daken waar dagelijks een gedeelte van de panelen in de schaduw valt. Normaliter leveren door bijvoorbeeld schaduw de overige panelen daardoor ook minder vermogen, maar door de individuele optimizers kan de rest van de zonnepanelen het volledige vermogen blijven leveren. Ook wanneer er zonnepanelen geplaatst worden op meerdere dakvlakken met verschillende orientaties zijn optimizers uitermate geschikt. Daarnaast is het rendement wat behaald wordt bovengemiddeld. De prestatiegegevens kunnen gemakkelijk worden bijgehouden via het monitoringsportaal op de computer, smartphone of tablet.

Specificaties SolarEdge omvormer

Gewicht: 19 – 33,2kg
Geluidsniveau: < 50dB(A)
Waterdichtheid: IP65 (voor binnen en buiten plaatsen)
Display: Opbrengstgegevens


De fabrikant

SolarEdge is in 2006 opgericht met de visie om schone energie voor iedereen toegankelijk te maken. Met een marktaandeel van meer dan 70%, is SolarEdge marktleider in zonnestroom optimalisatie. Inmiddels heeft SolarEdge meer dan 3 miljoen optimizers geïnstalleerd in 60 landen. Door het grote vertrouwen wat SolarEdge in haar producten heeft, wordt er standaard 12 jaar garantie op de omvormer en 25(!) jaar garantie op de optimizers gegeven. Sinds kort is er ook in Nederland een servicecenter, wat de garantieafwikkeling versoepeld.

Downloads