JinkoSolar opent ‘s werelds grootste zonnepark in Abu Dhabi

JinkoSolar opent ‘s werelds grootste zonnepark in Abu Dhabi

JinkoSolar heeft bekendgemaakt dat ’s werelds grootste zonnepark van 1.177 megawattpiek gestart is met de productie van zonnestroom. Het park is gebouwd in Sweihan te Abu Dhabi.

Het zonnepark is gezamenlijk ontwikkeld door JinkoSolar, het Japanse Marubeni en Emirates Water and Electricity Company (EWEC). Het project van 3,2 miljard Dubai dirham (red. circa 800 miljoen euro), is gerealiseerd met monokristallijn zonnepanelen van JinkoSolar. De kostprijs bedroeg 2,42 dollarcenter per kilwoattuur. 2.900 werknemers werkten aan de bouw van het zonnepark. Er zijn 3,2 miljoen zonnepanelen geplaatst op een oppervlakte van 8 vierkante kilometer.

Mohammad Hassan Al Suwaidi, voorzitter van EWEC: ‘De voltooiing van het project betekent een mijlpaal in de Energiestrategie 2050 van de Verenigde Arabische Emiraten, die in 2017 werd gelanceerd, om de bijdrage van schone energie in de totale energiemix van 25 procent tot 50 procent te vergroten voor 2050, terwijl het de CO2-voetafdruk van energieopwekking met 70 procent verkleint. Dit alles in overeenstemming met de transformatiestrategie die ons helpt de duurzaamheid van de water- en elektriciteitssector te verbeteren.’

©️Solarmagazine door Marco de Jonge Baas