Garantiefonds ZonZeker

GARANTIEFONDS ZONZEKER 

Zon. Energie. Zonder Zorgen. 

Om u als klant nog meer zekerheid te bieden heeft Schone Energie B.V. zich aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. 

SGZZ is een collectief van zelfstandige installateurs. Zelfstandige installateurs zullen bovengemiddeld servicegericht zijn, omdat hun inkomsten hier direct van afhangen. U krijgt het beste van twee werelden, namelijk servicegerichtheid van de installateur en kennis voor het verstrekken van garanties en zekerheden van het gehele collectief! 

Een ZonZeker installateur verzekert u: 

  • Zijn papieren op orde te hebben en systemen te plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen binnen Nederland 
  • Dat alle aanbetalingen gewaarborgd zijn bij faillissement; wij 
    werken tot €20.000,- zonder aanbetaling 
  • Een direct aanspreekpunt te bieden 
  • Snel ter plaatse te zijn bij calamiteiten 
  • Continuïteit. In geval van faillissement worden alle zekerheden overgenomen door een andere installateur die aangesloten is bij de stichting 
  • Kwaliteit. ZonZeker installaties bestaan uit vooraf geselecteerde producten, waardoor kwaliteit en rendement gegarandeerd kan worden door SGZZ en door uw installateur. 

Voor iedere situatie de juiste zekerheid: Met een installateur van ZonZeker kunt u vrij kiezen uit verschillende niveaus van zekerheid. Wij noemen dit Budget, Basis en Extra. 

De  budget variant  krijgt u kosteloos van uw installateur en is uw standaard zekerheid tot en met de oplevering van de installatie. U kiest deze variant indien u bijvoorbeeld een installatie met een rendementsverzekering heeft afgesloten waarin al het onderhoud en service naar uw idee voldoende geregeld is. 

De  Basis  en  Extra  varianten geven zekerheden na oplevering van uw installatie. Basis dekt vooral de fabrieksgarantie periode n(maximaal 10 jaar), waarbij Extra een dekking geeft over de periode van 15 jaar ongeacht de fabrieksgarantie. Uw dekking wordt geborgd door een certificaat wat u thuis gestuurd krijgt. De kosten van het basis certificaat voldoet u via uw installateur. De kosten voor de extra variant worden via de stichting bij u in rekening gebracht. 

Stichting Garantiefonds ZonZeker biedt u 3 verschillende varianten, namelijk “ZonZeker Budget” en de certifacten “ZonZeker Basis” en “ZonZeker Extra”. Iedere installatie die door een ZonZeker installateur wordt geplaatst wordt standaard voorzien van “ZonZeker budget”. Wilt u een aanvullende dekking, dan kunt u zelf kiezen voor de uitgebreide dekking.  

“ZonZeker Basis”. Voor maximale dekking kiest u “ZonZeker Extra”. Hieronder ziet u overzichtelijk de verschillen tussen de 3 vormen en kiest u welke vorm het beste bij u past. 

 

Zekerheden (installaties > 1000Wp) 

Budget 

Basis 

Extra 

Certificaat van Stichting Garantiefonds ZonZeker 

 -

 ✅

✅ 

Gebruik van Kwaliteitsproducten, goedgekeurd door het collectief 

✅ 

✅ 

✅ 

Een gediplomeerde en gecertificeerde kwaliteitsinstallateur 

 

✅ 

✅ 

Dekking faillissement van uw installateur  tijdens levering / montage 

 ✅

✅ 

✅ 

Geschillencommissie bij het ontstaan van een klacht tijdens de (op)levering van uw installatie 

 ✅

 ✅

✅ 

Geschillencommissie bij het ontstaan van een klacht tijdens de fabrieksgarantie van uw installatie 

✅ 

✅ 

Garantie op kosteloze uitvoering van het garantiewerk, gedurende 10 jaar, ook bij faillissement van uw installateur 

✅ 

✅ 

Zorgeloos 15 jaar 

✅ 

Kosteloze service voor het vervangen van onderdelen buiten de fabrieksgarantie 

 ✅

Rendementspakket: Controle van de installatie na 5-7 jaar 

 ✅

Rendementspakket: Reiniging en coating van de panelen na 5-7 jaar 

 ✅

Garantie op kosteloze uitvoering van alle werkzaamheden (ongeacht fabrieksgarantie) bij faillissement van uw installateur 

 ✅

Prijs bij een Basisinstallatie (<4000 Wp) 

€ 99,- 

* € 42,50 

* ZonZeker extra is een abonnement met een looptijd van 15 jaar wat alleen afgesloten kan worden in combinatie met een Basis certificaat. Het bedrag in de kolom Extra betaald u jaarlijks. Indien de fabrieksgarantie op de omvormer meer of minder is dan 10 jaar, dan gelden er afwijkende tarieven. Voor installaties > 4000wP gelden eveneens afwijkende prijzen. Installaties met een fabrieksgarantie meer dan 10 jaar. De budget variant is altijd gratis voor de eindgebruiker.