De duurzaamheidslening

Een duurzaamheidslening maakt het mogelijk om te investeren in duurzame oplossingen zonder uw eigen spaargeld te gebruiken. Een duurzaamheidslening kan worden aangeboden door uw gemeente of provincie, bekijkt u de link in de offerte of neem contact op met Schone-Energie BV.

Voor wie is de lening?

De lening is alleen geldig voor inwoners van de desbetreffende gemeente of provincie. Daarbij kan de gemeente of provincie zelf aanvullende voorwaarden opstellen voor de lening, zoals een leeftijd of een bouwjaar- en WOZ-waarderestrictie. Bekijkt u de link in de offerte om te zien of er in uw gemeente een duurzaamheidslening is en wat de specifieke voorwaarden zijn. Of neem contact op met Schone-Energie BV, wij kijken graag met u mee.

Gunstige voorwaarden

De duurzaamheidslening is een lening, maar met gunstige voorwaarden. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% op de 10- of 15- jaars vaste rente van SVn. De lening wordt onderhands en als jaarannuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan vanaf €250,- altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.

Alle informatie over een duurzaamheidslening op een rijtje: 

 • U kunt lenen van €2.500,- tot €25.000,-
 • Er geldt een aantrekkelijke rente van 1,6%
 • De looptijd is 10 of 15 jaar
 • U kan deze lening volledig in zetten voor 1 maatregel
 • Er is altijd mogelijkheid om boetevrij af te lossen 
  (minimaal €250,-)
 • Het is een regionale regeling, dus bij vragen kunt u terecht
  bij uw eigen gemeente of provincie
 • Het gaat om een lening voor bestaande woningen
 • Profiteren van deze lening kan tot de leeftijd van 75 jaar

Een duurzaamheidslening afsluiten

Stap 1: informeer of u in aanmerking komt bij uw gemeente.

Stap 2: van uw gemeente of provincie ontvangt u bij de toewijzingsbrief een aanvraagformulier, checklist en een model werkgeversverklaring. U vult het aanvraagformulier in en verzamelt alle informatie die u nodig heeft volgens de checklist. Stuur het aanvraagformulier en alle benodigde informatie naar SVn.

Stap 3: uw aanvraag wordt in behandeling genomen en financieel getoetst op haalbaarheid.

Kijk voor de volledige aanvraagprocedure op de website van SVn. Download voor meer informatie de brochure van de SVn Duurzaamheidslening.

SVn duurzaamheidslening