57 procent woningcorporaties legt focus bij plaatsen zonnepanelen

57 procent woningcorporaties legt focus bij plaatsen zonnepanelen

57 procent van de Nederlandse woningcorporaties legt de komende jaren de focus op het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijkt uit de Corporatie Survey van adviesbureau Finance Ideas.

De monitor wordt elk kwartaal onder circa 600 corporatiebestuurders en -managers uitgevoerd. Uit de nieuwste editie blijkt dat corporaties de prioriteit voor de komende jaren geven aan het isoleren van woningen – 81 procent – en het installeren van zonnepanelen op individuele woningen – 57 procent.

Gevraagd naar ‘no regret’-maatregelen denkt slechts 6 procent spijt te krijgen van investering in zonnepanelen. Van alle respondenten vindt 57 procent nul-op-de-meter (nom-)renovaties de investeringen waarvan men de meeste spijt kan krijgen. Bij het algehele verduurzamingsproces ervaren de respondenten de grootste belemmeringen bij het rondkrijgen van de businesscase – 37 procent – en andere aspecten omtrent de financiële positie – 17 procent.

Bij de opwekking van duurzame energie geeft maar liefst 90 procent aan dit te doen met zonnepanelen, 22 procent met experimentele technieken en 11 procent met zonneboilers. De opwekking van deze duurzame energie ziet de corporatiesector dan ook duidelijk als zijn opgave, slechts 11 procent geeft aan dit anders te zien.

Het juiste moment is aangebroken voor de aanschaf van zonnepanelen. Met de huidige salderingsregeling gaat u fors minder betalen aan uw energieleverancier en gaat u op korte termijn verdienen met de opwek van uw eigen energie.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze erkende adviseurs om bij u op locatie een offerte op maat te bespreken.

©️ Solarmagazine door Edwin van Gastel